Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014


ANASFALISTOS 2

Ασφαλιστές παντός καιρού

Ένα παλιό μοντέλο ασφαλιστή συνεχίζει να υπάρχει στην αγορά. Είναι αυτό που εκπροσωπούν όσοι αναζητούν διέξοδο στην ασφυξία της αγοράς σχολιάζοντας, συζητώντας, ή αναθεματίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει. Ενίοτε αποδίδουν ευθύνες στην «φτωχή» ασφαλιστική συνείδηση, στην έλλειψη εισοδήματος, στην κακή φήμη της ασφαλιστικής αγοράς στην οικονομική κατάσταση.
Αλλότριες αιτίες οδηγούν στο φαινόμενο της στασιμότητας: η υποασφάλιση του έλληνα λόγω άγνοιας, η απουσία ρευστότητος που δεν επιτρέπει την σωστή ασφάλιση, η κωλυσιεργία που εμφανίζεται από πλευράς πολιτείας στο άνοιγμα των θυρών για την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύνταξη και την υγεία, και πολλά άλλα ευθύνονται για την «παλιοκατάσταση». Είναι γεγονός ότι κάποιοι λίγοι κάνουν άλματα, λιγότεροι μικρή πρόοδο και η μεγάλη μάζα: είτε μειώνει απώλειες είτε συνεχίζει να υποχωρεί.
Αυτοί που ανακόπτουν το ρυθμό της πτώσης εμφανίζονται χαρούμενοι βιώνοντας την ιδιοτυπία του περιορισμού των απωλειών. Οι άλλοι συνεχίζουν να αποδίδουν την πτώση στις αλλότριες αιτίες.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που εμφανίζουν πρόοδο –διαφορετικού βαθμού- και είναι οι λιγότεροι της αγοράς. Αυτοί μιλούν για την εργασία, την «στενή» παρακολούθηση της αγοράς, τα αλλεπάλληλα ραντεβού και τις ενημερώσεις. Κάπως έτσι πασχίζουν και καταγράφουν τις επιδόσεις τους. Δεν αποτελούν φαινόμενο, ούτε συμπτωματικές «μονάδες».
Αντίθετα μέσα από μια διαδικασία που τηρούν, έχουν βρει την φόρμουλα να προχωρούν ανοδικά ακόμα και μέσα από μεταβαλλόμενες συνθήκες. Μερικά από τα χαρακτηριστικά τους : δεν ψεύδονται παρουσιάζοντας διαφορετικά πράγματα από αυτά που ισχύουν, δεν σταματούν να εργάζονται, προγραμματίζουν συναντήσεις, ενημερώνονται για τις νέες διαδικασίες και μεθόδους που εφαρμόζονται στην διεθνή ασφαλιστική πρακτική, και φυσικά ασκούν με μεγάλη σοβαρότητα το επάγγελμα. Είναι κοντά στον πελάτη –δεν τους ψάχνεις- εξηγούν, συνδράμουν στις απορίες τους, τον βοηθούν (με τον τρόπο τους), τον μαθαίνουν για τα καλά και μπορεί να αναγνωρίζουν τις νέες του ανάγκες για τις οποίες του εισηγούνται μια νέα ασφάλιση. Κάπως έτσι απλά γίνονται ασφαλιστές «παντός καιρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί είναι αναγκαία η ιδιωτική σύνταξη - Αποκαλυπτικά στοιχεία!

Συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο συνταξιοδοτικός τομέας παγκοσμίως, δίνει στην τελευταία της έκθεση...