Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Προαιρετική ιδιωτική ασφάλιση αγροτών

 

Την επιπλέον προαιρετική ιδιωτική ασφάλιση, πέραν του ΕΛΓΑ, της αγροτικής παραγωγής προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατατέθηκε χθς στη Βουλή, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ΚΑΠ και της διαμόρφωσης ενός ενιαίου αγροτικού ασφαλιστικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ενωση από το 2013.
Η ασφάλιση στον ΕΛΓΑ αφορά φυτική και ζωική παραγωγή, ενώ οι πτηνοτροφικές και χοιροτροφικές μονάδες εντάσσονται μετά από αίτησή τους. Ορίζεται ανώτατο όριο αποζημίωσης 70.000 ευρώ κάθε φορά και ανά δικαιούχο. Τα ποσοστά της εισφοράς φτάνουν στο 4% για φυτική παραγωγή ή 3% για ελιά, 0,75% επί ζωικού κεφαλαίου και 0,5% για προϊόντα φυτικής προέλευσης των καλλιεργειών σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Για την ιδιωτική προαιρετική ασφάλιση προβλέπεται επιδότηση ασφαλίστρου. Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές ειδικής εισφοράς για φυσικά και νομικά πρόσωπα με μείωση 50% προστίμων και προσαυξήσεων σε εξόφληση μέχρι 48 δόσεις ή 100% σε εφάπαξ εξόφληση. Επίσης κόβεται η επιπλέον εισφορά συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ υπέρ ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί είναι αναγκαία η ιδιωτική σύνταξη - Αποκαλυπτικά στοιχεία!

Συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο συνταξιοδοτικός τομέας παγκοσμίως, δίνει στην τελευταία της έκθεση...