Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αναγκαίες όσο ποτέ οι ασφαλίσεις κατοικιών 

 

Η αύξηση των επιπτώσεων στα ακίνητα και στις κατοικίες από τα φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές) είναι έντονες τα τελευταία χρόνια , ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης που η ρευστότητα των πολιτών είναι μειωμένη και δεν επαρκεί για τις ανακατασκευές των κατοικιών.
Oι πρόσφατες πλημμύρες στην Αθήνα κατέδειξαν την αναγκαιότητα της ασφάλισης κατοικιών. Το ίδιο ίσχυσε και για τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, όπου οι ασφαλισμένοι ήταν η μειονότητα αλλά αυτοί που ουσιαστικά κατάφεραν να επιστρέψουν το συντομότερο στα σπίτια τους.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ανάγκες των ασφαλισμένων στις ημέρες μας για την προστασία της κατοικίας έχουν αυξηθεί. Οι τράπεζες έχουν σταματήσει να χορηγούν δάνεια όπως στο παρελθόν, το κράτος έχει μειώσει τις δαπάνες και οποιαδήποτε διαδικασία είναι εξαιρετικά γραφειοκρατική. Έτσι, οι καταναλωτές – με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας- δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με άνεση σε οποιαδήποτε έξτρα δαπάνη για επισκευές ζημιών σε κατοικίες.
Στο σημείο αυτό οι ασφαλιστικές να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες σας επιτρέπουν να φέρετε την ασφάλιση στα μέτρα σας. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε κάλυψη για σεισμό, για το κτήριο, αλλά όχι για τα περιεχόμενά του.

Ασφάλιση κατά σεισμού
Σημειώστε, πάντως, τα εξής, όσον αφορά την ασφάλιση για σεισμό: Η κάλυψή του προσφέρεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες μόνο σε κτήρια που είναι κατασκευασμένα από το 1960 και μετά γιατί από τότε ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα ο αντισεισμικός κανονισμός κατασκευής κτηρίων. Η κάλυψη σεισμού είναι υποχρεωτική από τις τράπεζες μόνο στην περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την κατοικία.
Ασφαλιστείτε στην αξία της κατοικίας
Για να αποφύγετε φαινόμενα υπασφάλισης (δηλαδή να ασφαλίσετε ένα κτήριο σε αξία μικρότερη από αυτήν της ανακατασκευής του), η κατοικία σας πρέπει πάντα να ασφαλίζεται στην αξία ανακατασκευής του. Η αξία ανακατασκευής ποικίλει ανάλογα με το έτος κατασκευής του κτηρίου.

 Καλέστε μας σήμερα συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας  και ζητείστε να σας ενημερώσουμε:  vasiliospapandreou.blogspot.com

  1. αφήστε Ονοματεπώνυμο & Τηλέφωνο 
  2. θα σας καλέσουμε αμέσως μετά, για να δούμε μαζί τί σας συμφέρει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί είναι αναγκαία η ιδιωτική σύνταξη - Αποκαλυπτικά στοιχεία!

Συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο συνταξιοδοτικός τομέας παγκοσμίως, δίνει στην τελευταία της έκθεση...