Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Η συνεργασία κράτους – φορέων ιδιωτικής ασφάλισης δεν κρίνεται αρνητική, κατά τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής

 Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξη

 Η συνεργασία του κράτους με τους φορείς της ιδιωτικήςασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική, εκτιμά ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νικόλαος Φράγκος, θέτει ωστόσο ως προϋπόθεση τη διατήρηση του διακριτού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Φράγκος αναφέρθηκε στη συνεργασία κράτους – φορέων ιδιωτικής ασφάλισης μιλώντας στο Hydra Meeting, το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας.
Όπως σημειώνει η ΕΑΕΕ, στο συνέδριο συμμετείχαν 300 ασφαλιστές και αντασφαλιστές από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου 2015. Το συνέδριο της Ύδρας μετρά εφέτος 17 ολόκληρα χρόνια κι έχει αναδειχτεί σε ετήσιο γεγονός και θεσμό για τη διεθνή ασφαλιστική αγορά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται αρκετά καλά υπό τις συνθήκες και, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή ασφαλίστρων έχει μειωθεί από 5,4 δισ. ευρώ το 2009 σε λιγότερο από 4 δισ. ευρώ το 2014, οι αποζημιώσεις που καταβάλλει η αγορά κάθε χρόνο συνεχίζουν να κυμαίνονται περίπου στα 3 δισ. ευρώ το χρόνο κατά μέσο όρο.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις καθοριστικές αλλαγές που φέρει η τεχνολογία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας: Στον τρόπο που ενημερώνεται, επιλέγει και αγοράζει ο καταναλωτής, στα συστήματα, τη στρατηγική και τη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και στην προσέγγιση του πελάτη από τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί είναι αναγκαία η ιδιωτική σύνταξη - Αποκαλυπτικά στοιχεία!

Συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο συνταξιοδοτικός τομέας παγκοσμίως, δίνει στην τελευταία της έκθεση...