Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Νέοι αποταμιευτικοί λογαριασμοί από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές

Νέοι αποταμιευτικοί λογαριασμοί από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές
Του Νίκου Σακελλαρίου
Ημερομηνία «κλειδί» για τη συμμετοχή στο συνταξιοδοτικό θα είναι η 30ή Ιουνίου 2015, όταν οι ασφαλιστικές θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αναδιαμόρφωση της επικουρικής ασφάλισης προς την κατεύθυνση των δύο πυλώνων και όχι των τριών, όπως είναι γνωστό το σύστημα μέχρι σήμερα.
Επί της ουσίας οι ασφαλιστικές θα κληθούν να διαχειριστούν υπό τη μορφή «αποταμιευτικών λογαριασμών» με κεφαλαιοποιητικές τάσεις τις επικουρικές συντάξεις των γενιών που θα βγουν από το 2020 και μετά στη σύνταξη. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι οι ασφαλιστικές μαζί με τις τράπεζες δεν πρόκειται να κινηθούν για τη διαχείρισή τους, αλλά θα στραφούν στη δημιουργία νέων επικουρικών ταμείων που θα κινούνται με καθαρά αναλογιστικά κριτήρια.
Υγεία: Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος θα προωθήσει κατά το επόμενο διάστημα τον διάλογο για συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία.
Απαραίτητη θα είναι η δημιουργία ιατρικών πρωτοκόλλων, η διαφάνεια στο κόστος νοσηλείας, η συγκράτηση του κόστους προμηθευτών.
Φυσικές καταστροφές: Στον τομέα των φυσικών καταστροφών και ειδικά στον σεισμό, ο Ελληνας πολίτης είναι ουσιαστικά ανασφάλιστος, όπως δήλωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, σε εκδήλωση της ΕΑΕΕ με καλεσμένους της Munich Re, ο κ. Νότης Βαγιακάκος μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΕΕ και πρόεδρος του αντίστοιχου τομέα. Το κράτος λόγω οικονομικών συνθηκών δεν μπορεί να βοηθήσει, ενώ και οι επιδοτήσεις επιτοκίων από τις τράπεζες γίνονται πλέον πιο δύσκολα.

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 19/6 20:13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί είναι αναγκαία η ιδιωτική σύνταξη - Αποκαλυπτικά στοιχεία!

Συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο συνταξιοδοτικός τομέας παγκοσμίως, δίνει στην τελευταία της έκθεση...